Отборът на Уест Хем ще опита да подсили атаката си през лятото, особено ако отборът успее да се класира за Шампионската лига. „Чуковете“ са една от приятната изненада във Висшата лига през сезона и в момента заемат 4-ото място във временното класиране.

Мениджърът на тима Дейвид Мойс обаче е наясно, че при евентуално участие в Европа, отборът ще има нужда от доста по-широк и по-класен състав.

Основен приоритет за лятната селекция ще бъде усилването на конкуренцията в атака. Махаел Антонио прави силен сезон в ролята на централен нападател, но той често е преследван от контузии и в клуба са наясно, че трябва да има добра алтернатива за него в предни позиции.

Според „Daily Star“ лондончани вече са набелязали двама играчи за целта. Твърди се, че това са Тами Ейбрахам от Челси и Едуард Нкетия от Арсенал.

Напоследък сериозно се спекулира, че Ейбрахам не е щастлив на „Стамфорд Бридж“ след идването на Томас Тухел начело на клуба. Нападателят не е доволен от малкото игрово време, което получава и се очаква да поиска трансфер през лятото. От Челси пък едва ли ще му правят спънки, особено, ако „сините“ привлекат и звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.

В същото време Нкетия е изиграл 13 мача като титуляр през сезона за Арсенал, но почти всички са в турнирите за различните Купи. 21-годишният талант на този етап трудно може да се пребори за титулярното място, така че няма да е изненада, ако реши да заиграе другаде след лятото.