Една от най-големите трансферни саги за изминалото лято безспорно бе желанието на Лионел Меси да напусне Барселона. В крайна сметка обаче той остана, след като ръководството не го пусна, а аржентинецът отказа да съди любимия си клуб.

Сега обаче излезе информация, че 33-годишният Меси е можело да напусне още преди години. В своята нова книга италианският журналист Джанлука Ди Марцио разкрива, че през лятото на 2014 година носителят на шест „Златни топки“ се е бил говорил с Жозе Моуриньо за свой трансфер в Челси, където португалецът беше мениджър по това време.

През сезон 2013/2014 Барса не успя да спечели нищо. „Каталунците“, които тогава бяха водени от Тата Мартино, загубиха титлата в Испания за сметка на Атлетико Мадрид, а също така бяха елиминирани от същия съперник в Шампионската лига. Реал Мадрид пък взе Купата на Краля.

След това разочарованият Меси е бил потърсен от португалския специалист и според Ди Марцио аржентинецът е дал своето съгласие за трансфер в Челси във видеоразговор със Специалния. „Сините“ са били готови активират откупната му клауза, тогава в размер на 250 милиона евро, а самият футболист е щял да получава по 50 милиона евро годишна заплата.

Сделката обаче е била осуетена от бащата на Лео Меси – Хорхе, както и от бившият играч на Барса и Челси - Деко.

Ди Марцио допълва пък година по-рано - през 2013, президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес разговарял с Меси за евентуален трансфер, но аржентинецът категорично отказал дори да преговаря с него.