Завръщането на Ромелу Лукаку в Челси изглежда все по-вероятно. Нападателят е съгласен да премине в клуба от “Стамфорд Бридж” и информирал за решението си ръководството на Интер, разкри Джанлука Ди Марцио. Друг трансферен експерт - Николо Скира, съобщи, че белгийският национал е договорил личните си условия с Челси и ще получава годишна заплата от 15 млн. евро. 

Интер все още очаква втората оферта на “сините” от Лондон. Първата беше за 100 млн. евро плюс защитника Маркос Алонсо, но “нерадзурите” я отхвърлиха. Шампионът на Италия е готов да продаде звездата си за 130 млн. Ако сделката стане факт, Лукаку ще подпише с Челси договор до 2026 година. 

Нападателят беше трансферна цел и на Манчестър Сити, но отказа да премине при “гражданите”, защото вярваше в проекта на Интер и се чувстваше отлично в клуба. Ситуацията е претърпяла обрат след напускането на Антонио Конте и увеличаващите се финасови проблеми на “синьо-черните”. 

Лукаку беше собственост на Челси между 2011 и 2014 година, но така и не получи шанс да се наложи. С екипа на Интер той има общо 64 гола в 95 мача, откакто се присъедини към тима през 2019 година.