Собственикът на Челси – Тод Боули, е изправен пред пред сериозната задача да продаде куп играчи през лятото. Политиката на клуба да плаща едни от най-високите заплати във футбола обаче може да затрудни тази цел, пише The Sun.

Американското крило Кристиан Пулишич се смята, че ще напусне в края на този сезон, когато ще му остават 12 месеца от договора му на стойност от 150 000 паунда на седмица. Малко вероятно е обаче някой от заинтересованите от него клубове да бъде готов да му плаща подобна заплата. Това ще притисне Боули да плати на Пулишич част от оставащите му възнаграждения по контракта, за да може той да напусне без пари или ще трябва да се съгласи да прибере по-малка трансферна сума за него.

Същата е ситуацията и с няколко други играчи. Калъм Хъдсън-Одой, който е под наем в германския Байер Леверкузен, има също една година от договора му за 180 000 паунда на седмица. Рубен Лофтъс-Чийк, който получава по 150 000 паунда седмично, също е на път да влезе в последните 12 месеца от споразумението си.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Мароканецът Хаким Зиех има договор до 2025-а година, но не попада в сметките на мениджъра Греъм Потър и така е в тежест на клуба със заплатата си от 120 000 паунда на седмица. Титулярният вратар Кепа Арисабалага е друг, който може да напусне това лято. Той прибира малко под 200 000 на седмица паунда. Испанецът има още две години от договора си, а Челси плати за него рекордните за вратар 71,6 милиона паунда през 2018-а година.

Най-добре платеният играч на „Стамфорд Бридж“ е нападателят Ромелу Лукаку, който играе под под наем в Интер. Белгиецът има още две години от контракта си за 325 000 паунда на седмица.

Договорите на тези шест нежелани играчи водят до зашеметяващата сума от 58,5 милиона паунда годишно като заплати. Загубите от 121 милиона паунда за миналия сезон правят жизненоважно за Боули да балансира финансите, за да не срещне проблеми с финансовия феърплей.