Ръководството на Севиля проявява интерес към привличането на халфа Тиемуе Бакайоко под наем от Челси. Според английските медии андалусийци са твърдо решени в намеренията си към френския футболист и дори ще покрият почти цялата му заплата.

23-годишният играч пристигна на „Стамфорд Бридж” от Монако през миналото лято с никак нелошо реноме предвид достигнатия полуфинал на Шампионската лига с „монегаските” през сезон 2016/2017. Оттогава досега обаче тъмнокожият играч не може да покаже същата форма и очевидно аклиматизацията към английския футбол не върви по най-добрия начин.

Едва в последните мачове от сезона се забеляза известно подобрение в изявите му, но неговото бъдеще в клуба си остава все така под въпрос. „Сините” вече привлякоха класен полузащитник в лицето на Жоржиньо от Наполи, а тъкмо тази сделка може да се окаже пагубна за Бакайоко. Новият мениджър на Челси Маурицио Сари разполага с доволно количество играчи на поста вътрешен полузащитник – на негово разположение са още Сеск Фабрегас, Н’Голо Канте, Дани Дринкуотър, Рос Баркли и Рубен Лофтъс-Чийк, който се завръща след сезон под наем в Кристъл Палас.

Затова Севиля има съвсем реален шанс да получи утвърдителен отговор от лондончани за евентуален наем. Още  повече, че андалуйсийци са готови да поемат 90 процента от заплатата на играча. За нея се вярва, че е в размер на 6 милиона паунда годишно, което като сума би затруднило почти всички отбори в Ла Лига.