Белгийският национален селекционер Роберто Мартинес вярва, че сега е точният момент полузащитника Еден Азар да напусне Челси и да реализира трансфер.

27-годишният атакуващ футболист се наслади на фантастично Световно първенство, след като Белгия стигна до бронзовите медали във Франция, а най-силен интерес към него има от Реал Мадрид.

Белгийската медия HLN сподели, че Челси е готов да се раздели с плеймейкъра си, само ако получи 225 милиона евро. Тази сума би надвишила рекорда, който се държи от Неймар за най-скъп играч.. Бразилецът пристигна в Пари Сен Жармен от Барселона след трансфер на стойност от 222 милиона евро.

„Вярвам, че сега е правилното време Азар да направи трансфер. На изминалия Мондиал той показа чудесен характер, а представянето му отново бе на високо ниво. Знам, че може да играе във всеки един отбор. Интересът от Реал на ме учудва и сега е моментът той да стане факт”, заяви Мартинес пред радио Cadena Ser.

Азар сподели, че е време да опита нещо ново след шестте чудесни години в Челси. Това изказване дойде веднага след последния съдийски сигнал след победата над Англия в мача за третото място на Мондиал 2018.

„Вие знаете моята предпочитания. Свързван съм с всички клубове, а другата седмица може да бъде и Байерн Мюнхен”, заяви Азар.