Мениджърът на Челси Маурицио Сари без излишно увъртане призна след последния мач на своя тим през сезон 2018/2019, че не знае нищо за бъдещето на голямата звезда Еден Азар и дали белгиецът ще остане при „сините” и догодина.

28-годишният футболист в хода на кампанията отхвърли няколко предложения за подновяване на договора си. Така той е на път да навлезе във финалните 12 месеца от въпросното споразумение. Азар никога не е крил огромните си адмирации към Реал Мадрид и Зинедин Зидан, като мнозина очакват именно това да е следващата стъпка в кариерата на плеймейкъра.

Острието остана на пейката по време на нулевото реми срещу Лестър в неделя, като игра само в последните 22 минути. Последният съдийски сигнал пък беляза мощни възгласи от гостуващите фенове по „Кинг Пауър Стейдиъм”, които горещо молеха Азар да остане.

„Разбира се, и аз като всеки фен на Челси се надявам той да остане при нас. В момента обаче не мога да кажа нищо”, заяви Сари по темата.

„Знам много добре, че в течение на 7 сезона Азар се постара да даде най-доброто от себе си в Челси. Той се справи много добре и стана един от двамата или тримата най-добри в света. Също така обаче смятам, че е нужно да покажем уважение към него и решението му.”

Челси завърши сезона на 3-о място с изоставане от 26 точки спрямо шампиона Манчестър Сити. На 29 май „сините” ще имат шанс да завършат сезона си с трофей, като се изправят срещу Арсенал във финала на Лига Европа.