Вече бившият треньор на Наполи Маурицио Сари е пристигнал в Лондон заедно със своя агент, за да преговаря с Челси. Новината дойде от официалното радио на „везувиани” – „Кис Кис”.

Лудата надпревара за подписа на Сари започна

Последните събития само потвърждават слуховете, които вървят от месеци, според които италианецът ще замени своя сънародник Антонио Конте начело на „Стамфорд Бридж”. Конте приключи сезон 2017/2018 със спечелването на ФА Къп, но това не е достатъчно, за да затвори огромната пропаст, която зейна между него и клубното ръководство.

Ситуацията силно напомня на тази, която предшестваше раздялата между Сари и Наполи. И той се изпокара с клубния президент Аурелио Де Лаурентис, който още преди изобщо да го е освобождавал, стартира и приключи преговорите с неговия наследник Карло Анчелоти.

Маурицио Сари разкрачен между руските милиарди

Съгласно информациите, разговорите между Челси и Сари текат интензивно от вчера, а както изглежда, биха могли да приключат в следващите часове. „Сините” ще платят освобождаващата клауза на стойност 8 милиона евро, записана в договора на Сари. В момента тема номер 1 в преговорите е уточняването на личните условия за специалиста.