Ръководството на Рома продължава да работи настойчиво по привличането на нападателя Доменико Берарди от Сасуоло. „Джалоросите” нямат никакво намерение и този път да отстъпват пред Барселона, както се случи през лятото за трансфера на Малком от Бордо.

Барса и Рома отново се хващат за гушите

24-годишният Берарди изглежда преоткри най-добрата си форма поне в началото на сезона, като се отчете с 4 гола в първите си 4 срещи. Това е доста добра успеваемост за играча, който през целия минал сезон вкара 5 гола в 33 двубоя от Серия А.

Преди време Берарди беше много близо до трансфер в Ювентус, но впоследствие сам прецени, че най-доброто решение за кариерата му е да остане при „неровердите”. Все още острието минава за една от големите надежди на италианския футбол и изглежда е наближил момента да направи следващата стъпка в своята кариера

На Апенините цари гледището, че Сасуоло би бил доволен да получи около 25-30 милиона евро за своята звезда. Рома пък има готовност да плати над тази сума, за да си гарантира, че този път няма да се повтори историята с Малком. През лятото римляните бяха договорили бразилеца с Бордо и дори го чакаха да пристигне, ала в последния момент Барселона се намеси с по-добра оферта.

Предвид факта, че Барса разполага с играчи като Лионел Меси, Усман Дембеле, Филипе Коутиньо, Малком и Луис Суарес в атака не е много ясно къде ще се намери място за Берарди. Италианецът би имал далеч повече шансове за изява в Рома.