Ръководството на Реал Мадрид ще предложи на Челси да им даде играч в замяна плюс трансферна сума, за да убеди англичаните да продадат плеймейкъра Еден Азар.

По всичко личи, че белгиецът върви към края на своя престой при „сините”, като по договора му с тях остава още един сезон. 28-годишният Азар вече отхвърли няколко предложения за подновяването му, като се надява, че по този начин ще форсира своя продажба в „белия балет”, което би било негова сбъдната мечта.

По информация на испанските медии Реал ще предложи или изпадналия в немилост Иско, или Марко Асенсио, чието представяне през настоящия сезон е значително по-слабо, отколкото в предходните години.

В Англия пък твърдят, че доскорошният играч на Челси и настоящ титулярен вратар на Реал Тибо Куртоа също работи в полза на испанския гранд. Сънародникът на Азар винаги е бил в близки отношения с офанзивния халф и не крие, че би се зарадвал двамата отново да станат съотборници. „Ако той дойде в клуба, ще бъда много щастлив, защото ми е приятел”, каза 26-годишния Куртоа малко след трансфера си в Реал.