Ръководството на Пари Сен Жермен продължава да настоява за привличането на Н’Голо Канте от Челси. Според „Пари Юнайтед”, които миналата година първи прогнозираха привличането на Неймар, агентът на футболиста дава индикации на френския шампион, че сделката е напълно възможна.

Предвид задаващия се край на кариерата за опитния централен халф Тиаго Мота, ПСЖ се нуждае от заместник на бразилеца, който играе при тях вече 7 години. Миналото лято, а трансферните прозорци преди това доказаха, че парите не са проблем за клуба, а Канте би бил идеалното допълнение до Марко Верати в центъра на терена.

Според „Пари Юнайтед” ПСЖ е отправил първа оферта до Канте още през лятото на 2016-а, когато Челси спечели битката и го привлече от Лестър. Втората оферта беше през януари 2018-а, когато спортният директор на парижани Антеро Енрике се срещна с агента на Канте. До този момент самият играч постоянно отрича, че негова продажба стои на дневен ред.

В момента ПСЖ играе на два фронта и освен до Канте опитва да се домогне и до Юлиан Вайгъл от Борусия Дортмунд. Предвид връзката на новия треньор на ПСЖ Томас Тухел с германския халф би било логично 22-годишния играч да е приоритетна цел. Към момента обаче тази роля се пада на Канте, който е номер едно в списъка.

Накрая всичко ще опре до желанието на самия играч, а според „Пари Юнайтед” не той, а агентът му Карим Дуис натиска за сделката. Няма нищо чудно в този факт – причината се крие в това, че договорът му с Канте изтича в края на календарната година. Крупна сделка за продажбата на 27-годишния играч ще му осигури доста сносна комисионна.

Още по темата:

"Моторът" на Челси: Никой не е говорил с мен за трансфер

Мбапе "прави" селекцията на ПСЖ, набеляза ас на Челси