Преговорите между Барселона и Челси за защитника Андреас Кристенсен не са лесни, съобщава “The Telegraph”. Двата клуба са все още много далече до постигането на споразумение за трансфера на датския футболист.

От Барселона отправиха официална оферта за Кристенсен преди няколко дни, въпреки че преговорите гарантират да бъдат продължителни.

Идеалният профил за защитник за Барселона е млад, който да може да акостира на „Камп Ноу“ срещу ограничени разходи и с приемлива възможност за покупка, ако каталунците решат да активират тази възможност през следващото лято. Андреас Кристенсен винаги е бил кандидат номер едно в списъка на „блаугранас“.

22-годишният футболист е твърда резерва при Маурицио Сари, който го използва предимно в мачовете за Купите. Във Висшата лига обаче Кристенсен не влиза в сметките, което личи и от игровото време - има едва един мач от началото на сезона срещу Уулвърхемптън.

През миналия сезон при Антонио Конте, Кристенсен бе неизменен титуляр, но след пристигането на Маурицио Сари на „Стамфорд Бридж“, ситуацията на датския футболист се промени коренно.

От Барселона искат да привлекат защитника под наем до края на сезона, а в договора да бъде записана клауза, която да позволи на каталунците да го вземат с постоянен трансфер през следващото лято.

От Челси на този етап не искат и да чуват за подобна раздяла с Кристенсен, но самият футболист ще се опита да задейства своето отпътуване от „Стамфорд Бридж“ през следващите дни.

Барселона не разполага с достатъчно време, за да чака това решение, тъй като клубът е притиснат до стената и се нуждае спешно от нов защитник още повече при положение, че може да се наложи Самюел Умтити да се подложи на операция на коляното.