В Челси имат надежда, че до понеделник ще могат официално да обявят назначението на Маурицио Сари за мениджър на отбора. Според италианските медии заедно със Сари в клуба работа ще започне и легендата Джанфранко Дзола, който ще изпълнява длъжността на спортен директор.

В днешно интервю пред „Кориере дело спорт” президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че още не е получил обаждания от Челси за прекратяването договора на уволнения Сари. За да бъде прекратен договор на треньор в калчото, е нужно това да се случи по взаимно съгласие, а към момента Де Лаурентис настоява да получи парична неустойка, за да освободи наставника.

Наполи вече обяви, че треньор през новия сезон ще бъде Карло Анчелоти. Колкото и Де Лаурентис да протаква раздялата със Сари – като един вид назидание заради техните влошени взаимоотношения към края на сезона – в даден момент всичко ще приключи. Според част от медиите на Апенините има реален шанс на сагата да бъде сложен край и Челси най-сетне да обяви привличането на Сари.

Колкото до Дзола, той най-вероятно ще играе свръзката между Сари и клубната управа. Бившият нападател на „сините” от Лондон ще има пълната власт по отношение на трансферната политика, тъй като Сари неведнъж е казвал, че не иска да участва в този тип работа.

Още по темата: 

Еден Азар иска Маурицио Сари начело на Челси

Сари връчил на Челси списък с покупки

Наполи с невероятно условие, за да освободи Сари