Пет клуба от Висшата лига ще се борят за подписа на плеймейкъра на Барселона Филипе Коутиньо това лято. Говори се, че Челси, Манчестър Юнайтед, Лестър Сити Арсенал и Нюкасъл Юнайтед са основните кандидати за бразилеца, твърди „Mundo Deportivo“.

Байерн Мюнхен, където Коутиньо играе под наем пред този сезон, има възможност да купи бразилския национал за 120 милиона евро в края на кампанията, но това едва ли ще се случи.

В сряда пък се появиха информации, че мениджърът на Арсенал Микел Артета гледа на Коутиньо като „основен стълб в неговия проект“ в клуба и ще настоява за неговото привличане това лято. Вчера пък стана ясно, че Нюкасъл вече са разговаряли официално с Коутиньо относно трансфер.

Твърди се, че Барселона има желание да продаде бившата звезда на Ливърпул тази година, за да събере жизненоважни средства, като самия играч няма интерес да се върне в Интер или да се присъедини към Пари Сен Жермен и вместо това има желание да се завърне в Англия.

Бразилецът вкара 21 гола в 76 мача за Барселона, след като през януари 2018 година премина в клуба за рекордните 160 милиона евро от Ливърпул.