Изглежда наставникът Маурицио Сари ще трябва да се въоръжи с търпение относно евентуалното си преминаване в Челси. „Сините” от Лондон нямат намерение да плащат освобождаващата клауза на стойност 8 милиона, залегнала в договора на специалиста, тъй като неаполитанци вече обявиха идването на Карло Анчелоти. В същото време договорът на Сари с италианския тим все още е валиден и „везувиани” не смятат да го прекратят преди да получат въпросното плащане.

Челси не иска да плаща компенсация за Сари

„Гадзета дело спорт” твърди, че Челси предлага компромисен вариант – понижаване на дължимата сума чрез включването на бранителя Давид Луис в сделката. Така всичко опира до решението на президента на Наполи Аурелио де Лаурентис. На Апенините са сигурни, че той без проблем може да покрива заплатата на Сари за още една година, защото тя е в размер на 1,4 милиона евро. Предвид недобрите взаимоотношения между двамата Де Лаурентис като нищо би могъл „да вземе за заложник” Сари.

Сари вече наредил първи трансфер в Челси?

В същото време италианските медии твърдят, че колоритният специалист вече е договорил личните си условия в Челси. Контрактът му на „Стамфорд Бридж” ще бъде за 2 години с опция за трета.