Футболистът на Челси Тимо Вернер се завърна в РБ Лайцпиг, потвърдиха официално от двата клуба. Трансферът на германеца е постоянен, като сумата по сделката е от около 20 милиона евро, а с различните бонуси може да достигне и до 30 милиона евро. Договорът на нападателя е за четири години.

Малко преди двата клуба да обявят официално новината Вернер публикува писмо, с което се сбогува с Челси и феновете на отбора. Германският национал не успя да оправдае очакванията, с които бе привлечен на „Стамфорд Бридж“ през 2020-а година и се завръща на „Ред Бул Арена“, където изкара четири успешни години пред това. Въпреки всичко, 26-годишният нападател си тръгва от Челси като носител на трофея в Шампионската лига. 

Това е вторият голям трансфер, който РБ Лайпциг обявява в рамките на деня. По-рано бе потвърдено привличането на Бенямин Шешко от РБ Залцбург, който ще се присъедини към „червените бикове“ през следващото лято. Германският клуб ще плати за него 24 милиона евро.

С екипа на Челси Вернер изигра общо 89 мача във всички турнири, в които отбеляза 23 гола. За Лайпциг той има 95 попадения.