Наполи най-накрая приключи трансфера на Ромелу Лукаку от Челси срещу сумата от 45 милиона евро. Белгийският нападател подписа тригодишен договор на „Стадио Диего Армандо Марадона“, слагайки край на злополучния си втори период на „Стамфорд Бридж“.

31-годишният играч се присъедини отново към „сините“ през лятото на 2021-а година срещу рекордните за клуба тогава 115 милиона евро, седем години след края на първия му престой в клуба. Лукаку, обаче, изигра само 44 мача, вкарвайки 15 гола, което доведе до сезон под наем в Интер, от когото Челси купи нападателя и сега той се завърна в Италия с Наполи, който ще плати първоначално 30 милиона евро, а останалите 15 милиона евро ще бъдат под формата на различни бонуси.

Той прекара миналия сезон под наем в Рома, като вкара 21 пъти в 47 изяви, а сега в Наполи той ще се събере с бившия си наставник в Интер Антонио Конте.

Шампионите в Серия А от сезон 2022/2023 ще се надяват, че пристигането на Конте и Лукаку ще им помогне да се върнат към върха в класирането след изключително разочароващото 10-о място през миналия сезон.