Нападателят на Челси - Пиер-Емерик Обамеянг, е напуснал Лондон, след като научи, че клубът го е извадил от групата за Шампионската лига, твърди The ​​Telegraph. 33-годишният габонец вече е в Милано. Футболистът е разочарован от решението на ръководството на клуба и е сигурен, че „сините“ искат да се отърват от него. Играчът е решил да прекара известно време със семейството си и да обмисли бъдещето си.

Обамеянг и Беноа Бадиашил платиха цената на поредната мащабна селекция в Челси, след като за тях не остана място в списъка с играчи, на които Греъм Потър ще разчита в Шампионската лига. Клубът имаше право да картотека максимум трима нови играчи за елиминационната фаза на турнира, като изборът логично падна на Енцо Фернандес, Михайло Мудрик и Жоао Феликс.

40 снимки

Габонецът не е започвал като титуляр в мач на Челси от ноември, въпреки че стартира и в шестте срещи на лондончани в груповата фаза на Шампионската лига. В петък той не беше в групата на Челси и за двубоя с Фулъм.

По време на зимния трансферен прозорец имаше информации, че италианския шампион Милан и Атлетико Мадрид имат интерес към нападателя, но конкретна оферта така и не беше пратена от нито един от двата отбора.

Обамеянг се присъедини към Челси от Барселона през лятото на 2022-а година. През сезон 2022/2023 нападателят отбеляза 3 гола и направи 1 асистенция в 17 мача за лондонския тим. Порталът Transfermarkt.com оценява стойността на играча на 12 милиона евро.