Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг е решил, че Челси е неговата предпочитана дестинация, ако се напусне „каталунците“ в последните седмици на летния трансферен прозорец, твърди „The Telegraph“.

25-годишният нидерландец беше основна цел на Манчестър Юнайтед, който иска да събере Де Йонг отново с мениджъра Ерик тен Хаг, след като двамата работеха в Аякс. Твърди се обаче, че той е дал да се разбере, че „Стамфорд Бридж“ е първият му избор.

БГНЕС
18 снимки

Ситуацията му в Барса се усложни от факта, че клубът дължи на нидерландския национал над 17 милиона паунда в отложени заплати от времето на пандемията от коронавирус.

Барселона е готов да продаде Де Йонг, ако бъде постигнат компромис. По-рано през лятото се писа, че Манчестър Юнайтед се е договорил с „каталунците“ за трансфер на халфа. Има шанс нидерландецът да остане на „Камп Ноу“, ако намали заплатата си, но до момента той твърдо отказва да го стори.

Юнайтед обаче ще играе в Лига Европа, докато Челси може да му предложи участие в Шампионската лига, което в основната на това „сините“ да са с приоритет в листата му.

Всичко това е в противовес с информацията на „Sport“ от вчера, който писа, че нидерландският полузащитник е признал в съблекалнята на Барселона, че е склонил да премине в Манчестър Юнайтед това лято.