Нюкасъл обяви привличането на първото ново попълнение през януарския трансферен прозорец. „Свраките“ си осигуриха услугите на Кенеди от Челси, който ще играе под наем при тях до края на сезона.

21-годишният футболист бе основна трансферна цел на мениджъра на Нюкасъл Рафаел Бенитес.

Бразилецът няма да бъде в състояние да играе срещу своя бивш отбор в четвъртия кръг за Купата на Англия, но ще може да дебютира в двубоя срещу Бърнли на „Сейнт Джеймс Парк“ през следващата седмица.

Кенеди премина в Челси през 2015 година с трансфер от Флуминензе, като той има 20 мача за „сините“.

През миналия сезон игра под наем в Уотфорд.

Той се превръща в четвъртия бразилец, който ще играе за Нюкасъл.

„Много съм щастлив от възможността, че ще мога да играя за Нюкасъл. Те отвориха вратата пред мен и аз искам да демонстрирам своя потенциал. Рафаел Бенитес е фантастичен мениджър и невероятен треньор. Познавам се много добре с Кристиан Атсу от престоя му в Челси. Решението, което взех бе лесно“, коментира Кенеди.

Футболист на Челси пристигна в Нюкасъл за прегледи

„Кенеди е играч, който ние желаем от миналото лято. Причината да искаме да го привлечем е това, че той може да играе на различни позиции – като крило, като краен защитник, а също така и като офанзивен халф. Той има невероятен ляв крак и много голяма енергия. Той е все още млад футболист, но също така има опит във Висшата лига и това ще му помогне да се адаптира по-бързо в отбора. Ние го приветстваме в Нюкасъл“, сподели мениджърът на Бенитес.