Отборът на Ливърпул няма никакво намерение да прави каквито и да било опити да си връща Филипе Коутиньо, това твърди „Mirror“. Преди няколко дни се появиха информации, че мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп е имал среща със спортния директор на клуба Майкъл Едуардс за евентуалното завръщане на Коутиньо на „Анфийлд”. Разговорите между двамата се провели в края на миналия сезон, когато стана ясно, че Барселона желае да се раздели с бразилския плеймейкър.

Причина за пропадането на сделката тогава се оказали финансовите параметри на наема. От Барселона поискали сумата от 8 млн. паунда за 12 месеца, като „червените” е трябвало да покрият и цялата заплата на футболиста, която е в размер на 250 000 паунда.

Сега обаче близки източници до „Mirror“ са съобщили, че „червените“ отдавна са забравили за бразилеца и нямат намерение да отправят каквото и да е оферта за него. Вместо това усилията им ще се насочат към Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд и Кай Хаверц от Байер Леверкузен.

Самият Коутиньо, който през този сезон играе под наем в Байрен Мюнхен, се очаква да напусне "каталунците" в края на сезона. Негов приоритет е завърщане в Примиър лийг, като претенденти за неговия подпис са Челси и Тотнъм.