Ръководството на Наполи предприе крайно интересен ход в преговорите си с Челси, който има явен интерес към уволнения наставник на неаполитанци Маурицио Сари. Тъй като специалистът по договор все още е част от „везувианите”, те са изрази готовност да го освободят, стига лондончани да парафират джентълменско споразумение, по силата на което няма да активират нито една от освобождаващите клаузи на играчите в Наполи.

„Партенопеите” вече си имат нов наставник и това е Карло Анчелоти. В същото време между Челси и Сари всички лични условия са уточнени, като последното препятствие е тъкмо договорът му с Наполи. В италианския футбол контрактите се прекратяват единствено по взаимно съгласие, а за момента неаполитанският клуб и по-специално неговият бос Аурелио Де Лаурентис умишлено протакват процедурата.

Последната идея на филмовия продуцент е да издейства споразумение, което не би позволило на Сари – към когото абсолютно всички играчи на отбора изпитват единствено симпатии – да „окраде” най-доброто от отбора. Затова Де Лаурентис настоява за договор, който не би позволил да Челси да действа без предварителното одобрение на Наполи. Само при това положение босът е склонен да се откаже от финансовите си претенции по отношение на Сари, за когото той изисква да получи неустойка.

Към момента трима от основните играчи на Наполи имат освобождаващи клаузи в договорите си – това са Елсеид Хисай (50 милиона евро), Раул Албиол (6 милиона евр) и Пьотр Желински (65 милиона евро). Челси проявява интерес и към централния бранител Калиду Кулибали, в чийто договор обаче няма упомената сума, която би извадила Наполи като страна при евентуални преговори.

Още по темата:

Еден Азар: Искам да знам кой ще води Челси

Сари връчил на Челси списък с покупки

Луис Енрике отново е на дневен ред за Челси

Мертенс: Сари е световна класа, ще го докаже навсякъде