Нападателят на Челси Алваро Мората е постигнал съгласие за заплатата си в Атлетико Мадрид и е пожелал да се присъедини към испанския тим, предава футболният експерт Гийом Балаг. Журналистът твърди, че сделката между двата тима може да стане факт в близките часове, а Атлетико да закупи нападателя. Английският тим пък е много близо до това да си осигури услугите на нападателя на Ювентус Гонсало Игуаин, който играе под наем за Милан.

26-годишният Мората се присъедини към Челси през лятото на 2017-а година за 60 милиона паунда, но проблемите му в Лондон не спират. Испанският национал, който е в петгодишен договор със „сините”, бе оставен извън състава в пет от последните седем мача във Висшата лига. Той има девет гола в 24 мача за Челси във всички надпревари през този сезон.

Балаг сподея обаче, че Мората е преговарял и с друг испански отбор – Севиля. Дори и с андалусийския клуб нападателят е постигнал договорка, но Атлетико Мадрид са се свързали с него и са го уверили да премине на „Уанда Метрополитано”. Никола Калинич или Желсон Мартинш изглеждат пък като най-вероятните напускащи отбора на Атлетико през тази зима.

„Изглежда, че ще се търси купувач за Калинич”, сподели още Балаг. „Всичко сега е в ръцете на Мората, който не се намира в добър период и трябва да взима решенията час по-скоро”, завърши авторитетният журналист.