Трансферната цел на Челси и Нюкасъл Юнайтед - Юсуфа Мукоко, е решил да подпише нов договор с Борусия Дортмунд. Настоящият контракт на нападателя изтича в края на този сезон, но сега Bild твърди, че той е избрал да подпише тригодишно удължаване на споразумението си на „Сигнал Идуна Парк“, а заплатата му ще бъде от около 100 хиляди паунда на седмица.

Интересното в случая е, че според изданието договорът на Мукоко не съдържа освобождаваща клауза за напускане, каквато по принцип има в договорите на млади и перспективни футболисти. Очаква се футболистът да е с годишна заплата до 6 милиона евро и с голям бонус при преподписване - около 10 милиона евро.

До скоро се твърдеше, че ако реши да премине във Висшата лига то той би прибирал по около 170 хиляди паунда на седмица в Челси или Нюкасъл, които се интересуват от него. Наскоро дори се писа, че двата клуба са готови да извадят около 30 милиона евро, за да си осигурят услугите му още през януари.

Трансферният гуру Фабрицио Романо потвърждава днес, че Мукоко ще подпише нов договор с Борусия Дортмунд, като всичко вече между двете страни е договорено. Младият нападател ще удължи контракта си до лятото на 2026-а година. Той е имал много предложения, но е решил да остане на „Сигнал Идуна Парк“ въпреки спекулациите за сериозните му финансови претенции.

Той има 14 мача в Бундеслигата този сезон, като вкара шест пъти в германския първенство. Отличната му форма през първите месеци на тази кампания му спечели и място в отбора на Германия за Световното първенство в Катар.