Ненужният в Челси нападател Диего Коста може да прекара следващите 6 месеца в Милан, след което да уреди окончателно така лелеяния трансфер в Атлетико Мадрид. Тази версия набира сила сред испанската преса.

Конте разкри кога е взел решението за раздяла с Коста

Бразилецът е със статут на „замразен” от мениджъра на лондончани Антонио Конте, с когото е в конфликт. Тъкмо по тази причина 28-годишният таран търси начин да се завърне на „Висенте Калдерон”, където все още е боготворен. Проблемът обаче е трансферното вето, което ще тегне над мадридчани в следващите 6 месеца.

Дори и да го привлече, Атлетико няма да може да картотекира испанският национал, което ще обрече на половин година без професионален футбол. Тук идва ролята на Милан, който ще поиска Коста под наем от Челси.

Коста не се крие, купонясва с фланелка на Атлетико

Според правилата на ФИФА един играч не може да бъде регистриран в три различни клуба в рамките на един сезон. Така че стига да не запише нито един официален мач за Челси, Коста би могъл да премине при „росонерите”, а през януари да заиграе в Атлетико Мадрид, когато санкцията над „дюшекчиите” вече ще е изтекла.