Ръководството на Милан се опитва да договори с Челси отбив от цената на полузащитника Тиемуе Бакайоко, който в момента играе под наем при италианците.

24-годишният футболист не остави никак добри впечатления при дебютната си кампания за „сините” от Лондон, затова през лятото на 2018-а беше преотстъпен на „Сан Сиро”. Милан също така договори клауза за откупуване срещу фиксирана сума от 38 милиона евро.

Бакайоко потегли бавно при „росонерите”, но с напредването на сезона набра скорост и към момента се счита за ключов играч. Според Джулия Стронати от „Гадзета дело Спорт” треньорът Дженаро Гатузо настоява да разполага с опорния полузащитник и отвъд кампания 2018/2019.

За момента обаче цената от 38 милиона е проблем за Милан, който все още има проблеми с Финансовия феърплей. Клубът прави опити да договори намаляване на сумата, като засега Челси изобщо не е склонен на подобен вариант.

Все пак разговорите ще продължат, защото Милан би искал да бъде подготвен през лятото.

Дотук през сезона Бакайоко е изиграл 27 официални мача за „росонерите” на всички фронтове. Той все още няма нито гол, нито асистенция.