Редица клубове, включително Челси и Манчестър Юнайтед, следят ситуацията с нападателя на Лестър Сити Джейми Варди, информира „90min“.

Настоящият договор на бившия английски национал изтича през следващото лято и тепърва ще се водят нови преговори за нов такъв. Изданието обаче информира, че редица клубове от Висшата лига наблюдават ситуацията около 35-годишния нападател, който вкара 17 гола през миналия сезон.

Сред клубовете, които са били информирани за Варди, са Челси и Ман Юнайтед, като и двата тима в момента са на пазара за нов нападател. „Сините“ се разделиха с Ромелу Лукаку, а това се очаква да се случи и с Тимо Вернер. Неясно пък остава бъдещето на звездата на „червените дяволи“ Кристиано Роналдо, а от клуба вече си тръгна и Единсон Кавани. 

Лестър трябва да продаде някои играчи, за да привлече нови лица и да остане в рамките на правилата за финансов феърплей, но с очакваната раздяла с вратаря Каспер Шмайхел, който е пред трансфер в Ница, и продължаващите разговори за възможните напускания на Уесли Фофана и Джеймс Мадисън, остава да се види дали „лисиците“ ще бъдат готови да пуснат и своя талисман в атаката си.