Отборът на Манчестър Юнайтед отново е насочил интереса си към халфа на Лацио Сергей Милинкович-Савич, тъй като Пол Погба ще се раздели с клуба. Полузащитникът на римляните отдавна е в радара на „червените дяволи“ и той беше близо до преминаване на „Олд Трафорд“ миналото лято, като Погба трябваше да замине за Реал Мадрид. Когато обаче сделката за Погба пропадна от Юнайтед бяха принудени да изтеглят офертата си за звездата на тима от Серия А.

25-годишният сърбин се възползва максимално от престоя си в Рим през настоящата кампания, като отбеляза четири гола и осигури четири асистенции в 24 старта в Серия А, като по този начин помогна на Лацио да се изкачи до второто място в таблицата, като в момента са само на точка зад Ювентус. Неговите изяви през този сезон са убедили Юнайтед, че той ще бъде солидно попълнение и вече са готови сериозно да засилят интереса си и да го доведат на „Олд Трафорд“ през лятото, това твърди „Il Messaggero“.

Все още обаче зависи от бъдещето на Погба и особено, че Лазио ще искат 120 милиона евро за сръбския национал. Макар Юнайтед да се надява да намали тази цена, те могат да се изправят и срещу конкуренция от Челси за подписа на халфа. Смяташе се, че Франк Лампард има желание да направи Милинкович-Савич първото си ново попълнение през януари, въпреки че „сините“ решиха да не харчат пари през зимния прозорец. Все пак те подписаха с Хаким Зиеш, който ще дойде от Аякс през лятото.