Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, няма да се отклони от плана си да обнови халфовата линия на състава това лято въпреки напредъка на Харви Елиът и Стефан Байчетич, твърди Daily Mail.

Елиът показа най-доброто от качествата си през сезона при разгрома над Манчестър Юнайтед със 7:0 миналата неделя и вярата, която Клоп има в него, се подчертава от факта, че 19-годишният футболист е играл във всеки мач от Висша лига досега, серия, която ще бъде продължи в Борнемут.

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Байчетич направи огромен напредък след Коледа и подписа нов договор през януари, а Клоп е категоричен, че 18-годишният испанец има огромно бъдеще на „Анфийлд“. Двамата се очаква да получават все повече и повече отговорности от мениджъра на Ливърпул през следващите месеци.

Но Клоп е категоричен, че мърсисайдци ще подсилят ключовата позиция в състава отбора през следващия трансферен прозорец. Джуд Белингам от Борусия Дортмунд си остава основната цел, Мейсън Маунт от Челси също е в радара на „червените“, както и Матеус Нунеш от Уулвърхемптън.

Очакванията са Алекс Окслейд-Чембърлейн, Наби Кейта и Джеймс Милнър да си тръгнат след края на сезона, когато договорите им изтичат, а Ливърпул ще се нуждае от хора и качество, за да подсили центъра на терена.