Мениджърът на Челси Франк Лампард ще иска да подсили тима с поне четири нови попълнения през лятото и е готов да похарчи над 150 милиона паунда за тази цел. „Сините“ не успяха да вземат нито едно ново попълнение през зимата, въпреки че забраната за трансфери беше вдигната. Челси, които в момента са четвърти във Висшата лига, имаха интерес към Единсон Кавани от ПСЖ и Дрис Мертенс от Наполи, но не успяха да отправят официални оферти за тях.

Според различни източници на Острова Лампард ще настоява за привличането на плеймейкър, ляв бек, нападател и централен защитник. „Daily Telegraph“ информира, че звездата на Аякс Хаким Зиеш попада в списъка на англичанина, като лондончани ще наблюдават изкъсо неговите изяви до края на сезона, за да решат дали ще отправят оферта за него. Мароканецът, който е оценяван на около 42 милиона паунда, е виждан като по-евтин вариант на Джейдън Санчо, който е силно желан и от Манчестър Юнайтед.

Твърди се, че Лампрад ще се опита да привлече левия бек на Лестър Бен Чилуел. Също така, въпреки добрата форма, в която се намира Тами Ейбрахам, мениджърът на лондончани ще иска да подсили тима с още един класен таран.

Лампард може да се окаже принуден да търси и нов вратар, ако Кепа Арисабалага не успее да подобри представянето си до края на сезона.

Челси приема Манчестър Юнайтед в голямото дерби на кръга идния понеделник.