Халфът на Реал Мадрид Матео Ковачич замина за Лондон, за да финализира трансфера си в Челси, съобщава „Marca“.

До края на деня 24-годишният футболист трябва да премине медицински изследвания и да финализира преминаването си в Челси.

Все още няма подробности относно сделката между Реал Мадрид и Челси за Ковачич, но се очаква хърватският национал да играе като преотстъпен до края на сезона на „Стамфорд Бридж“, а английският клуб да има право да откупи изцяло неговите права през следващото лято. Не е изключен вариантът 24-годишният полузащитник да влезе като част от сделката между Челси и Реал Мадрид за Тибо Куртоа.

Самият Ковачич отдавна изрази желание, че иска да се махне от Реал, тъй като няма достатъчно игрови минути и Маруицио Сари иска да го вземе в новия си отбор.

През последната година той записа едва десет мача за Реал Мадрид, а  на финала на Световното първенство по футбол в Русия се появи като резерва.

"Сините" най-вероятно ще изпратят под наем Дани Дринкуотър, който не влиза в сметките на Сари. Евертън и Уест Хем са вероятните  дестинации за 28-годишния халф, за когото бяха платени 35 милиона евро на Лестър преди една година. Дринкоутър беше с изключителен принос за спечелената титла през 2016-а година от „лисиците“.