Агентът на бранителя Елсеид Хисай напомни на всички, че Наполи желае да задържи бранителя, но в същото време има осъществени контакти с Челси. Представителят на албанския национал заяви, че последният заедно с него ще преценят всяка ситуация, която би донесла полза и на двете страни.

24-годишният футболист беше основна фигура за неаполитанци, когато начело бе настоящият наставник на Челси Маурицио Сари. При наследилия го Карло Анчелоти бившият играч на Емполи загуби титулярното си място и се появява по-епизодично в игра.

„Проведохме близо 4-часова среща с Анчелоти и Кристиано Джунтоли (спортният директор на Наполи – б.р.) през тази седмица”, каза Марио Джуфреди. „Изяснихме ситуацията около играча и липсата на игрови минути. Анчелоти ми разкри своите причини, които напълно споделям, защото той работи с играча всеки ден и познава кондицията му.”

„Важното беше да чуя, че Анчелоти уважава Хисай. Той потърди своето доверие към него. Разбира се, януарският трансферен пазар все още подлежи на оценка и сега, например, се говори за Челси. Ако се стигне до ситуация, която би била от взаимна полза, то тогава ще помислим върху нея. Ако нищо не се случи през януари, ще обсъдим варианта за нов договор”, добави Джуфреди.