Отборът на Ювенутс изглежда е готов да се раздели с халфа Миралем Пянич, за да може вземе Жоржиньо от Челси, това твърди „Sun“. Италианският национал минава като любимец на мениджъра на „биаконерите“ Маурицио Сари. Наставникът първо взе халфа, когато беше начело на Наполи, а после и в английския гранд. Самият футболист не би имал нищо против да се завърне в родината си.

„Сините“ обаче ще искат да получат сериозна сума за своя футболист, ако от „старата госпожа“ са готови да предложат именно Пянич и символична сума. 30-годишният босненец има договор с шампионите до 2023 година.

Наскоро мениджърът на Жоржиньо пък заяви, че неговият клиент може да напусне лондончани през лятото.

„Ако реши да напусне, тогава ще прегледаме всички опции от Италия, Франция и Англия. Защо да не бъде възможен трансфер в Ювентус? Те са най-добрият отбор в Италия, този, който спечели най-много в последните години. Сари беше треньор на Жоржиньо в Наполи и Челси. Той беше невероятен в неговите тактически идеи в последните четири години, познава системата му на игра и затова може би са тези спекулации“, каза агентът на играча Жоао Сантос.

От услугите на Миралем Пянич обаче с интересуват още ПСЖ и Манчестър Сити.