Още тази седмица Серхи Роберто може да напусне Барселона, след като Манчестър Юнайтед и Челси са готови да активират освобождаващата му клауза на стойност 36 милиона паунда (40 милиона евро).

Два кадъра от Ла Масия ще страдат заради Паулиньо

Според каталунския ежедневник „Спорт” търпението на 25-годишния футболист към ръководството на родния му клуб е прехвърлило лимита си и той вече мисли къде да продължи кариерата си. До голяма степен причината за това е привличането на 29-годишния Паулиньо от Гуанджо Евъргранде срещу солидните за играч на такава възраст 40 милиона евро.

Изданието разкрива още, че наставникът Ернесто Валверде не е обърнал никакво внимание на Роберто цяло лято, като двамата почти не са разменили дума. Затова испанският национал е взел решение да търси щастието другаде, а кандидати за подписа му не липсват.

Барса отряза Юнайтед за свой испански национал

Юве мери сили с Юнайтед и Челси за Роберто

Макар че в не един и два случая през предходната кампания Роберто впечатли с изявите си, по време на подготовката той се изявяваше най-често като резерва. Очевидно е, че Валверде ще разчита предимно на Иван Ракитич, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста като титулярни халфове.

В неделя Роберто започна на пейката в първия мач срещу Реал Мадрид (загубен с 1:3) от дуела за Суперкупата на Испания. Той получи едва 20 минути в срещата, като замени Андрес Иниеста.

Ювентус също проявява интерес към футболиста, който е продукт на школата Ла Масия и има 154 мача за Барса.