Британският ежедневник „Експрес” излезе с крайно изненадваща новина, че нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку е изразил желание да премине отново в Челси. Според изданието „сините” дори вече са направили първи стъпки в тази насока.

25-годишният нападател в момента изживява най-тежката криза в своята кариера, а слабият му старт на сезона го превърна в една от честите мишени за критики, когато нещата не вървят за „червените дяволи”. Според „Експрес” престоят на Лукаку при манчестърци със сигурност би се оказал още по-кратък, ако се стигне до уволнение на мениджъра Жозе Моуриньо. До този момент Специалния демонстрира публично доверието си към нападателя, който не е вкарвал гол от 15 септември насам (или иначе казано – в 10 поредни мача на всички фронтове).

Именно Челси беше отборът, който доведе Лукаку, все още като тийнейджър,  в английския футбол през 2011. При „сините” той така и не получи реален шанс да се докаже, а качествата му станаха широко известни с престоите под наем в Уест Бромич и Евертън.

През 2017-а Евертън продаде нападателя на  Манчестър Юнайтед срещу 75 милиона паунда. Със сигурност, ако информациите за трансфер обратно в Челси се окажат верни, то сумата по сделката ще бъде далеч по-ниска.

Според „Експрес” привличането на нов нападател би имало смисъл за „сините”, тъй като Алваро Мората и Оливие Жиру не се представят убедително.