Интер е готов да се включи в надпреварата за нападателя на Челси Пиер-Емерик Обамеянг, тъй като ще търси заместник на Ромелу Лукаку, който се очаква да се върне обратно на „Стамфорд Бридж“ през лятото, твърди Gazzetta dello Sport.

33-годишният Обамеянг премина в лондонския клуб в началото на сезона, но бързо стана излишен след смяната на Томас Тухел с Греъм Потър начело на „сините“. От началото на годината той има само един мач като титуляр, като често не попада в състава за срещите на тима и дори не беше регистриран за елиминациите на Шампионската лига.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Договорът на габонеца изтича в края на следващия сезон и, ако той реши да се раздели с Челси още през това лято, то в Интер са готови да направят опит да подпишат с него. Останалите варианти пред „нерадзурите“ за нов нападател включват бъдещите свободни агенти Роберто Фирмино от Ливърпул и Маркюс Тюрам от Борусия Мьонхенгладбах, както и новия италиански национал Матео Ретеги от Тигре.

Бившият габонски национал е преминал през академията на градския съперник Милан, но въпреки това Серия А е единственото от топ 5 на първенствата в Европа, в които той няма изигран мач. През този сезон Обамеянг е записал 19 мача с едва три гола, като два от тях бяха именно срещу „росонерите“ в ШЛ.