Новият собственик на Челси Тод Боели се е срещнал с агента на Кристиано Роналдо Жорже Мендеш в Португалия миналата седмица, гръмна авторитетното издание „The Athletic“. Бъдещето на суперзвездата на Манчестър Юнайтед далеч не е ясно, тъй като играчът е свързан с изхода на „Олд Трафорд“.

Въпреки че отбеляза 24 гола във всички турнирин, Роналдо не успя да изведе Юнайтед до място в четворката и участие в Шампионската лига. „Червените дяволи“ трябваше да се задоволят с шестото място и място във втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа. Според „The ​​Athletic“ бъдещето на Роналдо в Юнайтед, както и потенциалното преминаване в Челси, са били обсъдени, когато Боели се срещнал с агента му Мендеш в Португалия миналата седмица. На 37-годишния нападател му остават 12 месеца от двугодишния договор, който подписа, когато се завърна в Ман Юнайтед миналото лято.

Информацията гласи още, че „на този етап не е ясно дали Челси ще иска да използва възможността“ да подпише с Роналдо. По-рано се появиха информации, че италианският Рома, който е воден от Жозе Моуриньо, също следи ситуацията на португалеца в Юнайтед.

„Червените дяволи“ обаче възнамеряват да задържат Роналдо в клуба за първия сезон на Ерик тен Хаг начело на тима. Изданието посочва, че Роналдо запазва любовта си към Юнайтед, но има и своите притеснения относно нулевата активност на тима на трансферния пазар, както и за способността на клуба да се бори за трофеи и да гони челните места.

Малко след появата на тази новина обаче ръководството на Манчестър Юнайтед е обявило, че Роналдо не се продава. На „Олд Трафорд“ са останали изключително ядосани от информациите, че Мендеш се е срещнал с новия собственик на Челси за потенциален трансфер на португалеца на „Стамфорд Бридж“.

Британското издание „Mirror“ пише, че шефовете на „червените дяволи“ са обявили пред обкръжението на Роналдо, че нямат намерение да го продадат на друг клуб и очакват той да изпълни договора си с Юнайтед. Новият мениджър на отбора Ерик тен Хаг вече е планирал сезона и облика на тима си с присъствието на Кристиано в него, така че от клуба смятат да се придържат към плана на нидерландеца.

„Кристиано не се продава. Искаме и напълно очакваме той да бъде с нас през следващия сезон“, са били точните думи на ръководството, предадени на „Mirror“ от близък до отбора източник.

По-рано тази сутрин пък „Sun“ разкри, че от бившия клуб на португалеца - Спортинг Лисабон, също са осъществили контакт с играча, за да разберат дали има реална възможност той да напусне Манчестър Юнайтед и да му предложат да се завърне в Лисабон, където през следващия сезон би могъл да играе в Шампионската лига и да се бори за трофеи.