Шампионът на Испания и Европа – Реал Мадрид, вече работи по обновяването на състава за следващия сезон с намерението да засили конкуренцията на всички постове. Президентът Флорентино Перес е готов да направи значителни инвестиции през лятото, за да привлече няколко футболисти от най-високо ниво и да предложи най-голям брой варианти на своя треньор, било то Карло Анчелоти или този, който пристигне да замени италианеца след края на сезона.

Една от областите, които „Лос Бланкос“ трябва да подсилят най-много, е атаката, като се има предвид, че нямат адекватни заместници на Винисиус Жуниор и Карим Бензема, които играят редовно в повечето мачове.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

Сега Defensa Central съобщава, че Реал Мадрид следи отблизо ситуацията с Кай Хаверц от Челси и „кралете“ са готови да го превърнат в новата си звезда. Германският нападател има профил, който отговаря на Реал, където го харесват заради способността му да играе на различни позиции на терена, техническит му качества и възрастта му. На „Сантиаго Бернабеу“ смятат, че 23-годишният Хаверц има таланта да замести повечето нападатели и да стане водещ играч на тима.

Германецът има девет гола и една асистенция в 36 изиграни мача през този сезон. Хаверц може да напусне Челси през лятото поради необходимостта „сините“ да продават играчи, за да не попаднат под ударите на правилата за финансов феърплей. Въпреки че е титуляр и е важна фигура в състава на Греъм Потър, лондончани не изключват възможността да го махнат, ако пристигне изгодно предложение. Договорът му изтича през лятото на 2025-а година, а цената му е около 80 милиона евро, същите пари, които Челси плати, за да го привлече от Байер Леверкузен през лятото на 2020-а година.