Защитникът на Лестър Сити  - Уесли Фофана, е обявил пред ръководството на тима, че иска да му бъде позволено да се присъедини към Челси, който може е да на път да превърне французина най-скъпия защитник в света, пише „The Guardian“.

Мениджърът на „сините“ Томас Тухел трябваше да се примири с напускането на Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер, които напуснаха със свободни трансфери, а сега германецът иска да привлече с още един централен защитник това лято и определил Фофана като ключова цел.

Французинът се представи отлично, откакто се присъедини към Лестър преди две години и има желание да премине към тима от западен Лондон. Въпреки това Лестър, който вече отхвърли две оферти от Челси, държи да получи повече от 80 милиона паунда за своя играч и е решен да не го загуби през настоящия трансферен прозорец.

Лондончани вече се разбраха за личните условия на бранителя, който ще получава по около 200 хиляди паунда на седмица. Източници посочват още, че Челсив крайна сметка ще отговори на исканата от Лестър цена.

Тухел вече подсили защитата си с Марк Кукурея и Калиду Кулибали, а привличането на Фофана му дава свободата да използва редовно Рийс Джеймс като десен бек вместо в тройка централни бранители, както беше срещу Тотнъм (2:2).