Днес е денят, в който договорът на Усман Дембеле с Барселона изтича, но все още няма решение за това дали той ще остане на „Камп Ноу“ или ще трябвада си търси нов клуб. Според „Mundo Deportivo“, Дембеле чака още една последна оферта от „каталунците“.

Становището на Барселона винаги е било, че последното им предложение нямада бъде променяно и французинът трябва да или да го приеме, или да го откаже и да пробва късмета си другаде.

От лагера на Дембеле обаче се надяват, че „каталунците“ ще могат да направят поне малки промени в офертата си към крилото. В случай, че това не се случи, 25-годишният футболист ще стане свободен агент в полунощ и ще бъде свободен да преговаря с тимове като Челси и Пари Сен Жермен, които се интересуват от него.

Изданието допълва, че, ако скоро споразумение не бъде постигнато, Барселона ще насочи изцяло вниманието си към крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня, който е избран лично от треньора Шави Ернандес за заместник за Дембеле. Сериозен интерес към бразилеца обаче има и от страна на Челси, за който дори се твърди, че се е договорил с Рафиня.