Наставникът на Челси Франк Лампард разкри, че вратарят на Рен Едуард Менди днес преминава медицински прегледи преди трансфера си при ”сините”. Мениджърът също така говори за формата, в която се намира неговият състав. “Докато си говорим, Менди минава медицински прегледи. Ако те са наред, по-късно той ще стане наш играч. Привличаме го, за да има конкуренция. Кепа иска да подобри своето представяне. В ръцете на всички е да тренират добре и да имат правилното отношение. Това е най-трудната позиция заради индивидуалния си характер. Като мениджър трябва да проявя симпатия. Миналия сезон сменях вратарите от Кепа на Вили Кабайеро. Когато го правя, то е с различен мисловен процес. Петер Чех определено имаше думата за трансфера на Менди. Още преди мача с Ливърпул реших, че Кабайеро ще играе срещу Барнзли.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Имахме кратка почивка заради мача ни с Байерн Мюнхен от Шампионската лига, който беше две седмици след края на сезона в първенството. Подсилихме се с нови играчи, като разполагахме и с двуцифрен брой заболели от коронавирус. Видно е, че сме в режим на предсезонна подготовка и затова не бива да сме прекалено критични. Имам свои идеи за това къде трябва да играе Кай Хавертц. Кай навлиза във форма и, както споменах за състава, той е в режим на предсезонна подготовка. Бен Чилуел и Тиаго Силва са в групата за утрешния мач.

Всички ние искаме феновете да се върнат и те също желаят това да стане по начин, който да се контролира. Дано това стане възможно най-бързо. Безопасността винаги трябва да е на първо място. Веднага щом можем да допуснем определен брой фенове на стадиона, наистина трябва да настояваме за това”, заяви Лампард на пресконференцията си преди утрешния мач от Купата на лигата.