През 2021 година отборът на Челси може да има още едно натоварено лято, като причина за това може да бъде отново силната женска фигура - Марина Грановская, пише „Football.London“.

Това лято тя успя да уреди мениджъра Франк Лампард с футболисти като Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Бен Чилуел, Кай Хаверц и Тиаго Силва. Лампрад обаче все още не чувства, че неговият тим е готов за предизвикателството да спечели Висшата лига.

Поради тази причина тимът вече набелязва своите цели за другото лято. Една от тях е защитата. „Сините“ привлякоха ветерана Силва за един сезон, а на „Стамфорд Бридж“ акостира и Маланг Сар. Той обаче беше даден под наем в Порто. Според информацията, ако бранителят не успее да покаже нещо стойностно при „драконите“, то лондончани ще се насочат отново към трансфериня пазар. Бъдещето на Антонио Рюдигер в клуба също остава несигурно.

Това може да подтикне Челси са погледне към високоценения централен защитник на РБ Лайпциг – Даю Упамекано, към когото се очаква да има интерес и от Манчестър Юнатйед и Ливърпул.  

Друга позиция, която може да бъде подсилена е халфовата линия, тъй като клубът се интересува от звездата на Уест Хем Деклан Райс. Съмнително остава бъдещето пък на италианския национал Жоржиньо. Друг вариант е младият Итън Ампаду, който през този сезон играе под наем в Шефилд Юнайтед и неговото развитие ще се следи зорко от клуба.