В отбора на Челси са уверени, че ще отмъкнат Френки де Йонг от Манчестър Юнайтед, след като са започнали преговори с Барселона за полузащитника. „Сините“ са готови да подготвената от „червените дяволи“ сума 71 милиона паунда за нидерландския национал и могат да предложат на Де Йонг футбол в Шампионската лига през новия сезон.

Юнайтед обаче не са се отказали от преследването на приоритетната цел на мениджъра Ерик тен Хаг, но Де Йонг не е склонен да се премести на „Олд Трафорд“ и да играе в Лига Европа. Въпреки това, тимът на Томас Тухел сега е в директни преговори с „каталунците“ и е оптимист, че ще успее да договори сделка за 25-годишния футболист, твърди „The ​​Athletic“.

Въпреки интереса на Челси, Де Йонг все още е основна трансферна цел на Юнайтед за новия мениджър Тен Хаг, който отчаяно иска да се събере с бившия си играч от Аякс. Трансферната сага продължава повече от три месеца, а „червените дяволи“ са готови да направят халфа най-високоплатеният играч в клуба, като са готови да му дават по 450 000 паунда на седмица. Те също така са готови да платят 17-те милиона паунда, които Барселона дължи на Де Йонг под формата на отложени заплати.

Футболистът обаче разкри, че е поласкан от техния интерес, но остава щастлив в Барселона. „Каталунците“ обаче трябва да преразгледат финансите си и трябва да регистрират цял набор от нови попълнения, което означава, че раздяла с полузащитника би бил логичното напускане.

Испанският гранд ще трябва да продаде де Йонг, за да регистрират новите си летни попълнения Роберт Левандовски, Рафиня, Франк Кесие, Андреас Кристенсен и Жул Кунде. Смята се, че продажбата на нидерландеца ще позволи на Барселона да подпише и с Бернардо Силва от Манчестър Сити.

Забавянето на сделката обаче се дължи на неизплатена сума от около 17 милиона паунда в просрочени плащания, дължими на Де Йонг след отлагане на плащанията на заплатите му по време на пандемията. Въпреки че разпродадоха различни телевизионни права и активи, за да финансират летните си разходи, Барселона няма нужните пари, които да върне де Йонг. Ако го направи, от „Камп Ноу“ нямат да могат да регистрират някои от новите си играчи.

Напълно основателно Де Йонг да иска да му бъде платено това, което му се дължи. Барса иска да го задържи, но това е малко вероятен сценарий, дотолкова, че президентът Жоан Лапорта е предложил на полузащитника драстично намаляване на заплатата, ако той наистина иска да продължи да носи екипа на „каталунците“.

Барселона обаче може да предпочете да не го продава на Челси, тъй като двата клуба в момента са в трансферна война. „Сините“ за момента блокира трансфера на Маркос Алонсо в Барса, след като каталунският клуб отмъкна Жул Кунде изпод носа им. Твърди се също, че „сините“ не са склонни да позволят на другия си защитник Сесар Аспиликуета да завърши трансфера си на „Камп Ноу“.

Това идва, след като Барселона се измъкна защитника на Севиля Кунде, дори след като офертата на Челси беше приета от испанския тим. Барса предприе подобен ход, за да привлече и другата цел на Челси - Рафиня от Лийдс Юнайтед по-рано това лято.