Основната причина трансферът на Калъм Хъдсън-Одой от Челси в Байерн Мюнхен все още да не се случва няма нищо общо с лансираното нежелание на английския тим да продаде своя талант. Всъщност „сините” нямат нищо против да продадат играча си, а единствената пречка пред това е, че не могат да се договорят с баварците относно клауза за обратно откупуване.

Подобна практика не е новост за топ отборите, в чийто редици млади собствени кадри пробиват трудно. По тази линия Барселона си върна Жерар Деулофеу през 2017-а година, а това е само един от многото примери. Наличието на такава клауза е един вид застраховка, ако продаденият футболист поеме стремглаво нагоре в развитието си.

Челси настоява в контракта на 18-годишния футболист да има подобна точка, която чрез фиксирана сума елиминира почти всички неизвестни при преговорите. Естествено, винаги съществува вероятност Хъдсън-Одой – при положение, че премине в Байерн с клауза за обратно откупуване – да не желае да се върне на „Стамфорд Бридж”.

Вестник „Таймс” твърди, че Байерн съвсем логично е твърдо против оставянето на подобна вратичка. Това е поредният щрих от преговорите между двата клуба, който навежда на мисълта, че тонът на комуникацията не е съвсем добър. В Челси не крият възмущението си от факта, че мюнхенци започнаха публично да тръбят за интереса си към Хъдсън-Одой.

Последната оферта, която Байерн изпрати до лондонския гранд, бе на стойност 35 милиона паунда.