Почти сигурно английският гранд Челси ще се раздели с Андреас Кристенсен, тръбят английските медии. За това намекна и самият наставник на "сините" - Франк Лампард. От клуба нямат намерение да продължат взаимоотношенията си с датчанина, като дори вече са му намерили заместник. 

Лондончани смятат да си върнат Нейтън Аке, който през 2017-а година премина в Борнемут. В контракта между двата тима съществува клауза, според която "сините" могат да си върнат футболиста срещу сумата от 40 млн. паунда. 

Кристенсен игра пълни 90 минути при победата на Челси с 3:0 над Бърнли, а треньорът на "сините" коментира ситуацията с футболиста след срещата. 

"Признавам, харесвам Андреас като играч, винаги съм го харесвал. Тренирал съм с него, знам колко е талантлив. Искам той да бъде най-добрата версия на себе си, но истината е, че има страшна конкуренция на неговия пост", призна Лампард. 

"Трябва да избирам според това, което виждам. Няма как и двете страни да бъдат удовлетворени", заяви английският специалист. 

Датският национал записа едва 13 мача за Челси във всички турнири през този сезон и по всичко изглежда, че е сигурен отиващ си от "Стамфорд Бридж".