Отборът на Челси е готов да предложи 50 милиона паунда за звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, след като изглежда почти невъзможно да привлече Ерлинг Халанд. Както е известно „сините“ отправиха оферта за норвежеца, която беше отхвърлена от Борусия Дортмунд, които настояват, че няма да продават голямата си звезда това лято, след като вече се разделиха с Джедйн Санчо.

Мениджърът на лондончани Томас Тухел иска да доведе на „Стамфорд Бридж“ доказан нападател, след като Тимо Вернер имаше противоречив първи сезон в Англия след трансфера си от РБ Лайпциг миналото лято.

Сега „Sun“ твърди, че Тухел смята Левандовски за перфектната алтернатива на Халанд. Полякът нееднократно е бил свързван с трансфер далеч от Байерн, като Реал Мадрид и Манчестър Сити имат своите интереси към нападателя.

Байерн иска да задържи Левандовски, който миналия сезон счупи рекорда на Герд Мюлер за отбелязаните голове в Бундеслигата в една кампания. Полският национал, който ще навърши 33 години през август, се твърди, че е отворен за ново предизвикателство преди да навлезе в кая на кариерата си.

По тази причина от Челси са готови да предложат 50 милиона паунда за него, но Байерн работи усилено, за да убеди Левандовски да подпише нов договор. Настоящият му такъв изтича през лятото на 2023 година. „Баварците“ едва ли ще искат да го продадат, без да е намерен идеалния му заместник.