Новите собственици на Челси имат амбициозен план за това лято. „Sky Sports“ твърди, че на „Стамфорд Бридж“ ще се опитат да привлекат няколко големи звезди, сред които Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити и Рафиня от Лийдс Юнайтед.

В клуба обсъждат и имената на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед и Неймар от Пари Сен Жермен, но за да бъде привлечен някой от тях, то подобен ход трябва да бъде одобрен от мениджъра на тима Томас Тухел, за когото се твърди, че в момента има други приоритети.

Смята се, че германецът най-много държи на привличането на Стърлинг. Преговорите за него между Челси и „гражданите“ са в доста напреднала фаза, но сделката зависи в голяма степен и от самия играч, който иска заплатата му на „Стамфорд Бридж“ да бъде по-висока от тази, която получава на „Етихад“. Иначе „гражданите“ ще се съгласят да пуснат английския национал срещу трансферна сума от порядъка на 50 милиона паунда.

Иначе Челси вече се разбра с Лийдс за трансфера на друга от целите – Рафиня. Бразилецът обаче за момента е стопила опитите на лондончани да го привлекат, тъй като неговото желание да играе за Барселона.

„Sky Sports“ допълва, че Тухел харесва много качествата на Кристиано Роналдо, а освен това поддържа добри взаимоотношения с Неймар от времето, когато двамата работиха заедно в ПСЖ. Новият собственик Тод Боели пък иска да привлече голяма звезда още в първите месеци на своето управление. Поради тези причини не е изключено именно някого измежду Роналдо и Неймар да заиграе в тима от английската столица.

„Sun“ пък смята, че нагласите в клуба са доста по-различни. Според изданието Тод Боели държи на трансфера на Кристиано Роналдо, но мениджърът Тухел не желае португалецът да бъде привличан.