Челси преотстъпи един от най-големите си таланти Трево Чалоба на Ипсуич през следващата година. 18-годишният централен защитник, който е по-млад брат на халфа на Уотфорд Натаниел Чалоба се превърна в първото ново попълнение на новия мениджър на Ипсуич Пол Хърст.

Трево Чалоба е част от академията на Челси от 9-годишен, след което се превърна в ключова фигура за успехите на юношеските отбори на лондонския отбор. Той спечели два пъти Купата на Англия за младежи, както и Младежката Шампионска лига. Той бе в групата на Антонио Конте за финала за Купата на Англия срещу Манчестър Юнайтед.

Чалоба вярва, че Ипсуич ще му предостави възможност да продължи своето развитие.

Лийдс привлече халфа Люис Бейкър от Челси под наем до края на сезона. През последните години 23-годишният футболист бе пращан да играе под наем в МК Донс, Витес и Мидълзбро. Бейкър се надява, че ще успее да впечатли с изявите си за новия отбор в Чемпиъншип.  

Бейкър записа 14 мача през миналия сезон за Мидълзбро, в които отбеляза 2 гола. Той има 103 мача на професионално ниво, но само 1 за Челси.

Челси също така преотстъпи един от най-големите си таланти Джейк Кларк-Салтър на Витес.

20-годишният футболист за последно игра под наем в Съндърланд, но не успя да помогне на „черните котки“ да се спасят от изпадане в Лига 1.

Челси поднови договора на Едуардо, след което изпрати португалския вратар също под наем във Витес.

Новият договор на 35-годишния вратар е до лятото на 2019 година, а лондонският клуб си запазва правото да го поднови с още 12 месеца автоматично.

Едуардо няма нито един мач за Челси, като в 20 мача бе в ролята на неизползвана резерва от лондонския клуб.

Лондончани го привлякоха от Динамо Загреб през лятото на 2016 година.

Едуардо бе част от националния отбор на Португалия, който спечели Европейското първенство през 2016 година.

През миналия сезон Челси преотстъпи 37 футболисти на различни отбори.