Челси може да прекрати договора на нападателя Пиер-Емерик Обамеянг след края на сезона, твърди Diario Sport, цитиран от Daily Mail. Лондонският клуб повече няма да разчита на 33-годишния представител на Габон и задължително иска да се раздели с него.

33-годишният нападател изпадна в немилост на „Стамфорд Бридж“ под ръководството на мениджъра Греъм Потър и е изиграл едва седем минути във Висшата лига от 21 януари насам. Той беше оставен и извън състава за елиминациите в Шампионската лига. Съобщава се, че в Челси не са били доволни от пътуването на Обамеянг, за да подкрепи бившия си клуб Барселона в Ел Класико срещу Реал Мадрид в неделя.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Силно се спекулира, че габонецът е пред завръщане именно на „Камп Ноу“. Въпреки че Обамеянг не е в пряк контакт с президента на каталунците - Жоан Лапорта, той даде ясно да се разбере желанието му да отново да облече екипа на Барса и дори е готов да приеме намаление на заплатата, за да улесни процеса. Той прекара седем успешни месеца на „Камп Ноу“, където вкара 13 гола в 24 мача във всички турнири.

Обамеянг се присъедини към Челси от Барселона през септември 2022-а година. През този сезон нападателят отбеляза 3 гола и направи 1 асистенция в 18 мача за „сините“. Той е оценяван на 7 милиона евро, а договорът му с Челси е валиден до края на юни 2024-а година. Нападателят носи екипа на Борусия Дортмунд, Арсенал, Сент Етиен, Лил, Монако, Дижон и Милан в своята дългогодишна кариера.