Първите две сделки, които се очаква Челси да осъществи през летния трансферен прозорец са свързани с двама защитници, съобщава „Bild“. Лондончани искат да са сигурни в привличането на Върджил ван Дайк от Саутхемптън, за да продадат Андреас Кристенсен на Борусия Мьонхенгладбах.

Според информацията, между Челси и Борусия има устна договорка, че датчанинът ще се завърне в отбора от Първа Бундеслига само и единствено при положение, че лондончани си осигурят услугите на холандския национал.

Челси и Борусия са постигнали принципно споразумение за Кристенсен, а сделката за датския футболист ще възлиза на 17 милиона паунда.

21-годишният Кристенсен игра през последните два сезона под наем в Борусия и остави отлични впечатления с изявите си.

Спортният директор на Борусия Макс Еберл потвърди, че има постигнато споразумение с Челси, което ще счупи трансферния рекорд на германския клуб.

Мениджърът на Челси Антонио Конте обаче иска преди всичко да си гарантира подсилване на своята защита за следващия сезон, тъй като италианецът имаше много сериозни проблеми с нейното окомплектоване през настоящата кампания.

И Челси се включва в надпреварата за подписа на Обамеянг

Конте при всички положения ще иска да задържи Кристенсен, ако не си осигури услугите на Ван Дайк, който е основната му трансферна цел.

Мениджърът на Челси ясно си дава сметка, че Джон Тери напуска отбора, а през настоящия сезон имаше късмет с липсата на трайно контузени играчи. Сесар Аспиликуета е започвал във всеки един от мачовете на отбора във Висшата лига, Гари Кейхил изпусна само един, тъй като получи почивка в двубоя срещу Уотфорд. Давид Луис също не взе участие в мача срещу Уотфорд и това бе първата среща от Премиършип, която той пропуска, откакто се завърна на „Стамфорд Бридж“.